Super Bowl -mainos synnytti tapahtumakonseptin, josta tuli suurmenestys ja ilmiö.
Bud Light -oluen vuoden 2014 Super Bowl -mainos loi perustan tapahtumakonseptille, josta tuli tänäkin päivänä jatkuva ilmiö.
Kaikki alkoi tästä mainoksesta. Se teki #UpforWhatever hashtagistä trendin. Mainos kannusti katsojia julkaisemaan omia #UpforWhatever-videoita ja ilmiö kasvoi kuin lumipalloa. Tänään #UpforWhatever on USA:ssa osa millennial-sanastoa.
Panimoyhtiö Anheuser-Busch tarttui tilaisuuteen ja loi tapahtumakonseptin, jossa koko Crested Buttenin pikkukaupunki Coloradossa muutettiin #UpforWhatever USA -kaupungiksi ja sinne ”kutsuttiin” 1300 kohderyhmään kuuluvaa seikkailunhaluista ja hauskanpitoa rakastavaa 21-27-vuotiasta nauttimaan elämysten täyteisestä viikonlopusta syyskuussa 2014
Varmistaakseen, että osallistujat olivat varmasti #UpforWhatever-henkisiä, tapahtumaan piti hakea neljän kuukauden kampanjan aikana videoiden ja videokeskustelujen kautta. Kilpailua edistettiin muun muassa Facebookissa, Twitterissä, BuzzFeedissa ja The Onionissa sekä tapahtumissa, kuten Electric Daisy Carnival Las Vegasissa ja Lollapaloozassa Chicagossa. Yli 200 000 ihmistä haki lopulta mukaan tapahtumaan.
Jotta konseptin spontaani idea toteutuisi, niin voittajille ilmoitettiin vasta lähtöaamua edeltävänä iltana pääsystä tapahtumaan. Viikonloppu itsessään, lainaten BroBible-sivustoa, ”Put Mardi Gras and Carnival to shame”. Viikonloppu koostui 82 aktiviteetistä, 8 lavasta esityksineen ja konsertteineen, olut- ja ruokasessioista, sekä yllätyksellisistä katutapahtumista, joita kutsuttiin nimellä Stumble Upons.
Tapahtumien volyymi ja valikoima oli ainutlaatuinen ja sai tapahtuman erottumaan muista kokemuksellisista kampanjoista. Kokemusten jakamiseen kannustettiin ja vuoden 2014 osallistujat tuottivat yli 37 000 kappaletta omia sisältöjä tapahtumasta. Bud Light tuotti itse viikonloppuna 21 videota, joita se jakoi eri kanavissa maailmalle.
Kaiken kaikkiaan yli 1,8 miljoonaa kuluttajaa oli mukana #UpforWhatever-kampanjassa, mikä ylitti ennusteet yli 300 prosentilla. Aktiivinen osallistuminen ja jakaminen sitouttivat tehokkaasti. Sitoutuminen oli 40 prosenttia korkeampi kuin alkuperäisellä Super Bowl -mainoksella. Mitatun kuukauden ajanjaksolla Bud Lightin juonti lisääntyi 39:lla prosentilla tapahtumasta tietoisten joukossa verrattuna niihin, jotka eivät olleet tietoisia kampanjasta. Ei ole ihme, että tapahtumakonseptista on tullut ilmiö, joka lentää edelleen: http://www.budlight.com/en/up-for-whatever.html
Tästä voimme ottaa opiksi sen, että vaikuttavuus ja sitoutuminen kasvavat merkittävästi, kun mainoksen (Super Bowl) passiivisen vastaanottamisen lisäksi tehdään kokemuksellinen kampanja aktiivisen jakamisen ympärille.
Haluatko kuulla miten vaikuttavuutta lisätään kokemuksellisten kampanjoiden keinoin.
Ota yhteyttä jyri.rasanen@wolttigroup.fi
Ota meihin yhteyttä
Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella. Asiantuntijamme on teihin yhteydessä ja voitte keskustella tarkemmin erilaisten tapahtumien järjestämisestä.
Lisää artikkeleita

Tapahtumien kutsuprosessi joka tuo tuloksia!
Massapostituksilla, löysillä lupauksilla ja me-ajattelulla yritystapahtumat kärsivät osallistujakadosta. Wolttigroupin nelivaiheisen kutsuprosessin avulla tapahtumiin saadaan osallistumaan oikeat ihmiset. Elämme aikakautta, jolla Helsingin Sanomien etusivu tai suosikkiohjelman…

Rohkeasti markkinoita valtaamaan – Mitä on tapahtumamarkkinointi 2023?
Mihin tapahtumamarkkinointi on menossa vuonna 2023? Mitä olemme oppineet koronapandemiasta ja miten tapahtuma-ala muuttuu? Toimivatko virtuaalitapahtumat edelleen? Kysymyksiä, joihin Wolttigroupin Jyrki Aittola vastaa. Vuosi 2022…