Epävarmuuden keskellä on aika päästä positiivisten asioiden äärelle, kohti mukavia kohtaamisia. Onneksi niitä voi järjestää, niin pienesti kuin isosti.

Pieni yksityiskohta: Viime kesänä oli niin paljon yleisötapahtumia, että festaritelttoja ja bajamajoja ei kesän tapahtumiin tahtonut saada millään. Koronatalvien ja eristäytyneisyyden jälkeen kaipuu kohtaamisille on suuri Ukrainan sodan aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta.

“Sanonkin nyt kaikille, että tavatkaa ja viettäkää aika toisenne kanssa, kohdatkaa omalla tavallanne. Eristäytyneisyyden aika kannattaa jättää taakse”, sanoo Jyrki Aittola, Wolttigroupin Chief Flaming Officer.

Epävarmuuden maailmassa fyysisten kohtaamisten merkitys korostuu. Ne rakentavat luottamusta, synnyttävät uusia ideoita, laajentavat verkostoja ja luovat positiivisia tunteita. “Vaikka verkon yli pystytään tekemään paljon asioita, toisiin ihmisiin tutustuminen, yhteisen luottamuksen synnyttäminen ja uusien ideoiden luominen vaativat kaikki fyysisiä kohtaamisia, joihin meillä kaikilla on nyt iso kaipuu.”

“Kohtaamisten rakentamisessa ei nyt edes tarvita mittavia järjestelyjä. Koska olemme niin pitkään keskustelleet digitaalisissa kanavissa, nyt aluksi riittää pelkästään se että kohdataan. Ensin vaikka lounailla ja sitten erilaisissa henkilöstötapahtumissa ja asiakastilaisuuksissa”, Aittola kertoo.

Tapahtumat kiinnostavat taas yleisöjä

Erilaisten tapahtumien järjestäminen onkin alkanut elpyä.

“Nyt järjestetään yritysten sisäisiä tapahtumia nopeallakin aikataululla, sekä kansainvälisiä tapahtumia, joiden suunnittelujänne on paljon pidempi.”

“Tämä elpyminen on paljastanut, että tapahtumien järjestäminen ei välttämättä sujukaan niin kuin ennen. Alalta on kadonnut pieniä yrityksiä ja osaajia, joten näemme jo nyt että paikoin on pulaa esimerkiksi messurakentajista. Tietyt ajankohdat ja resurssit ovat jo loppuunmyytyjä”, Aittola pohtii.

Hän näkee, että kesän yleisötapahtumien virta muuttaa ihmisten ajatukset tapahtumiin osallistumisesta. “Syksyllä yritystapahtumiin on varmasti helpompi saada osallistujia tulemaan, kun eristyksissä ei enää tarvitse eikä haluta olla. Toisaalta taas syksyllä voi tapahtumien virta olla niin voimakas, että pitää olla mielenkiintoinen ja kiinnostava tapahtuma erottuakseen joukosta. Nyt keväällä voi vielä saada ihmiset liikkeelle organisoimalla kohtaamisia.”

Satunnaisten kohtaamisten voima näkyy myös Wolttigroupin omassa toimistossa. “Henkilökohtaisesti annan paljon arvoa sille, että kohtaamme kollegoja ja toisia ihmisiä fyysisesti, ihan oman jaksamisen ja hyvinvoinnin näkökulmasta. Toivon, että ajatuksissamme olisi muutakin kuin vain rutiininomaisia Teams-palavereja ja huolta kansainvälisestä tilanteesta. Että pääsisimme positiivisten asioiden äärelle, kohti mukavia kohtaamisia. Onneksi niitä voi järjestää, niin pienesti kuin isosti.”

Kaipaatko ideoita yleisön liekittämiseen ja innostamiseen? Ota yhteyttä!