3,2 mrd eurolla näkyvyyttä suomalaiselle tapahtumaosaamiselle

Trumpin ja Putinin tapaaminen toi Helsingille ennennäkemättömän medianäkyvyyden. “Luottamus Woltti Groupin kykyyn ottaa tuotanto haltuun erittäin lyhyellä varoitusajalla ratkaisi kumppanivalinnan”, kertoo Helsinki Marketingin myynti- ja markkinointijohtaja Vappu Mänty.

Helsingin kaupunkistrategiassa on määritelty tavoite olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus pääsi heinäkuussa 2018 todelliseen tulikokeeseen, kun Yhdysvaltojen ja Venäjän presidenttien tapaamispaikaksi vahvistui lyhyellä varoitusajalla Helsinki.

Markkinoinnin näkökulmasta tapahtuman hyödyntämiselle asetettiin toimivuuden lisäksi yksi päätavoite: Helsingin kansainvälisen tunnettuuden kasvattaminen ja vetovoiman vahvistaminen.

Yksi tapahtuman keskipisteistä oli Finlandia-talolle perustettu kansainvälinen mediakeskus, jonka tapahtumajärjestelyihin Helsinki Marketing valitsi kumppaniksi Woltti Groupin.

“Olemme suunnattoman kiitollisia luottamuksesta ja siitä, että saimme olla avuksi tämän ‘once in a lifetime’ -tapahtuman toteutuksessa”, sanoo Woltti Groupin osakas Jyri Räsänen.

Helsingin hetki maailman valokeilassa

Trumpin ja Putinin tapaaminen toi Helsingille ennenkokemattoman suuren medianäkyvyyden. Mukana presidenttien tapaamisen valmisteluissa olivat sekä Helsingin kaupungin toimialat että ulkoministeriö. Varsinaiset kokousjärjestelyt olivat valtion eli ulkoministeriön ja tasavallan presidentin kanslian vastuulla. Helsinki viesti ja markkinoi sekä tarjosi toimivan palvelukokemuksen niin medialle, matkailijoille kuin kaupunkilaisille. Kaupunki tuki myös poliisia erityisesti delegaatioiden liikkumisessa ja muissa turvallisuusjärjestelyissä.

Mediakeskuksen toiminnasta vastasi ulkoministeriö, jonka työtä tukemalla Helsinki Marketing pyrki vieraiden kokonaisvaltaiseen ja onnistuneeseen palvelukokemukseen. Toteutuksen haasteena olivat tiukka aikataulu ja Suomessa päällä oleva kesälomasesonki.

“Vaikka lähes 1500 toimittajaa saapui Helsinkiin raportoimaan tapaamisesta, asetimme tavoitteeksemme jättää Helsingistä vahvan muistijäljen tuomalla esiin suomalaisen tapahtumaosaamisen lisäksi esimerkiksi designia ja kaupunkikulttuuria saunoineen”, Helsinki Marketingin myynti- ja markkinointijohtaja Vappu Mänty kertoo.

Woltti Group valittiin mukaan suunnittelemaan kokonaisuutta, logistiikkaa ja tekniikkaa. Pikanttina yksityiskohtana oli muun muassa Finlandia-talon pihalle median käyttöön toteutettu suomalainen sauna.

“Projekti vedettiin läpi kahdessa viikossa”, Woltti Groupin Jyri Räsänen kertoo. “Vaikka sauna oli oikeastaan stadilainen, ei vain suomalainen”, Räsänen vielä korjaa nauraen.

Molemmilla osapuolilla oli vahva ymmärrys myös siitä, että mediakeskuksen toimivuus lisättynä aidoilla suomalaisilla elämyksillä sataa loppujen lopuksi koko Helsingin tapahtuma-alan laariin.

“Täällä osataan”, Vappu Mänty vielä tiivistää tavoitellun kokemuksen.

Onnistunut tapaaminen toi huomattavan näkyvyyden medioissa

Kansainvälisten toimijoiden kanssa työskentely on Helsinki Marketingille tuttua, sillä Helsingissä vierailee yhteistyön kautta vuosittain 600–700 toimittajaa.

“Vuosia jatkuneen mediaseurannan ja tulosten analysoinnin avulla tiedämme ne asiat, joista kansainvälinen media on lähtökohtaisesti kiinnostunut. Tässäkään tapauksessa ei pyörää tarvinnut keksiä uudestaan. Ajankohtaisena lisänä suunnittelussa haluttiin ottaa huomioon myös jalkapallon MM-kisojen samanaikaisuus.”

Onnistunut presidenttien tapaaminen toi kaupungille todennäköisesti laajimman yksittäisen medianäkyvyyden koskaan: isäntäkaupungista uutisoitiin yli 170 eri maassa, mainittiin yhteensä yli 343 000 digitaalisen median artikkelissa ja näkyvyyden laskennallinen mainosarvo oli 3,2 miljardia euroa.

Huomattava kansainvälinen medianäkyvyys on Helsingille tulevaisuuden valttikortti, sillä näkyvyys vahvistaa kaupungin mainetta toimivana kongressi- ja kokouskaupunkina. Tietoisuus Helsingin mahdollisuuksista kasvoikin erityisesti Yhdysvaltojen markkinalla.

Kumppanivalinnassa luotettavuus ja can do -asenne ratkaisevat

Kokouksen järjestäminen kahdessa viikossa on jotain, mihin hyvin harva kaupunki maailmassa pystyy ainutlaatuisesta palvelukokemuksesta tinkimättä. Siksi myös Woltti Group on paitsi kiitollinen myös ylpeä osuudestaan ulkoministeriön ja Helsinki Marketingin apuna mediakeskuksen järjestelyissä.

Helsinki ja Helsinki Marketing käyttävät tuotannoissaan useita tapahtuma-alan yrityksiä.

“Pitkäaikainen yhteistyö ja luottamus Woltti Groupin kykyyn ottaa tuotanto haltuun erittäin lyhyellä varoitusajalla ratkaisivat kumppanivalinnan. Tiesimme henkilökohtaisella tasolla kuka kanssamme töitä tekee ja miten. Can do -asenne ja talkoohenki myös keskellä leppoisaa lomakautta oli huippujuttu. Ammattitaito ja tekemisen ilo kiireestä huolimatta teki yhteistyöstä helppoa”, Vappu Mänty kiittää.

Etsitkö luotettavaa ja ammattitaitoista kumppania tapahtumaasi? Olet oikeassa paikassa! Ota yhteyttä jyri.rasanen@wolttigroup.fi

Asiantuntija

Jyri Räsänen

Joogasta, filosofiasta ja lumella liikkumisesta innostunut Account Director / Partner, joka haluaa ennen kaikkea inspiroida asiakkaita ja työkavereita.

Motto: Action speaks louder than words. And I'm a man of great experience.

+358 40 5563 041 jyri.rasanen@wolttigroup.fi

Lue lisää

Lisää artikkeleita

Tapahtumatuotanto

Jokaisen tapahtuman ytimessä on asiakas. Mikä heitä koskettaa, mikä saa heidät haukkomaan happea? Vaikuttava tapahtuma ei synny sattumalta. Hyvä suunnittelu on onnistuneen tapahtuman salaisuus.
SPR yleiskokous 2020

SPR:n yleiskokous yhdisti 11 paikkakuntaa virtuaalisesti

Punaisen Ristin yleiskokous laittoi luovuuden ja tekniikan koetukselle: yhdistimme yksitoista paikkakuntaa reaaliaikaisesti kahdella kielellä. Syksyn alussa törmäsimme asiakkaamme Suomen Punaisen…

Virtuaalimessut

Liidejä ja diilejä virtuaalimessuilta

Virtuaalimessut yhdistävät yrityksen ja asiakkaat paikasta riippumatta. Korona-ajan hätäapuna alkanut digitaalinen läsnäolo muuttuu tärkeäksi verkkonäkyvyyden työkaluksi. Pandemia on luonut moneen…

sisäinen henkilöstötapahtuma

Sisäinen virtuaalitapahtuma nostattaa fiilistä

Etätöiden aikana yrityksen sisäinen viestintä on tärkeämpää kuin koskaan. Virtuaaliset HR-tapahtumat luovat fyysisen etäisyyden aikaan henkistä läheisyyttä.  Etätyö voi olla…

After partyt voi järjestää virtuaalisestikin

Virtuaaliset löylyt ITS Finlandin virtuaalikongressissa

Korona loi virtuaalikongresseille nopeasti tarpeen, kysynnän ja tarjonnan.Virtuaalinen elämys syntyy siitä, että vieras voi osallistua kuin paikan päällä. Ihmissuhteet ja…

Digitapahtumien välineitä

Vaikuttavan digitapahtuman anatomia 

Digitaalista tapahtumapaikkaa ei valita tekniikka edellä vaan tavoitteet ja vaikuttavuus mielessä.  Kun puhutaan verkon yli ja virtuaalisesti tehtävistä tapahtumista, puhe…

Virusturvallisissa tapahtumissa olennaista on huolellinen ennakkosuunnittelu

Miten järjestetään koronaturvallinen tapahtuma?

Virusturvallinen tapahtuma järjestetään huomioimalla suunnittelussa tarkasti turvallisuusnäkökulmat ennen ja jälkeen tapahtuman sekä itse tapahtumassa. Oleellista on läpinäkyvyys viestinnässä ja huolellinen…

Tapahtumien järjestäminen digitaalisesti

Vinkit onnistuneen online-tapahtuman järjestämiseen

Virtuaalitapahtuma, webinaari, striimaus vai etäkokouksen fasilitointi? Erilaisia etäratkaisuja on hyödynnetty jo vuosia tapahtumissa. Lue, millaisia vaihtoehtoja fyysisen tapahtuman järjestämiselle on…

Messut ulkomailla

Messut ulkomailla

Ulkomailla järjestettäville messuille osallistuminen on arvokas investointi, joka oikein suunniteltuna on oivallinen tapa tavata tärkeitä ihmisiä. Toiveissa uudet markkinat tai…

Kaipaatko inspiraatiota? Tilaa uutiskirjeemme