Tarve uudelle toimitilalle oli tapahtumatoimisto Woltti Groupille mahdollisuus laittaa vastuullisuusarvot käytäntöön ja tavoitella WWF Green Office -sertifiointia.

We care, me välitämme. Siinä sanapari, joka kiteyttää Woltti Groupin lupauksen olla itse muutos, jonka haluaa nähdä maailmassa.

Viimevuotinen päätös muuttaa uusiin toimitiloihin toimi wolttilaisille alkusykäyksenä sitoutua YK:n Global Compact -aloitteeseen ja WWF:n Green Office -järjestelmään. Vastuullisuusnäkökulmia on huomioitu jo vuosia asiakkaiden tapahtumia suunniteltaessa ja toteutettaessa, mutta toimistotyön käytännöissä tunnistettiin olevan parantamisen varaa.

“Muutos vastuullisemmaksi yritykseksi kattaa kaiken. Ei vain asiakkaidemme tapahtumia vaan ennen kaikkea sen, että itse sitoudumme vastuullisuusteen omassa arjessamme”, painottaa Johanna Joutsen, Woltti Groupin Account Director ja Sustainability Lead.

Uudet toimitilat laittoivat arvot käytäntöön

Helmikuussa 2020 juhlittiin Woltti Groupin tupareita. Uusi toimitila suunniteltiin kivenheiton päähän vanhasta, Konepajan alueen kupeeseen osoitteeseen Teollisuuskatu 33.

Ympäristövastuu oli tilan suunnittelussa kantava teema, josta keskusteltiin arkkitehtitoimiston kanssa. Asiaan on kiinnitetty huomiota niin materiaalivalinnoissa kuin itse kiinteistön valinnassa. Valitun toimitilan talotekniikassa ympäristönäkökulmat on huomioitu niin tunnistimilla toimivissa led-valoissa, roskien lajittelussa kuin kiinteistössä toimivassa ravintolassa. Sen tavoitteena on minimoida ruokajätteen hävikki.

“Halusimme uudesta toimistosta mahdollisimman ympäristöystävällisen ja toimivan juuri meille. Töitä riittää paljon, mutta paljon jo tehtykin vastuullisuusnäkökulmien huomioimiseksi. Hyödynsimme esimerkiksi mahdollisimman paljon huonekaluja vanhalta toimistolta. Työn alla taas on vielä elektronisten laitteiden näyttöjen kulutuksen vähentäminen”, Joutsen kertoo.

“Myös tupaantuliaisissa pyrimme mahdollisimman pitkälle toteuttamaan vastuullisten tapahtumien suunnittelumallia ja haastamaan itseämme siitä, onko kaikki toteutettu mahdollisimman vastuullisesti. Huomiota kiinnitettiin ruokahävikin vähentämiseen, paikallisen ja luomun hyödyntämiseen ja kaiken turhan karsimiseen. Esimerkiksi somisteita on mahdollista käyttää uudelleen ja teippaukset jäivät pysyvään käyttöön.”

Tavoitteena WWF Green Office -sertifikointi

Kun arki on hektistä ja muutos jatkuvaa, on helpompaa toimia vastuullisesti, kun siihen on selkeät ohjeet. Siksi Woltti Groupissa päätettiin osallistua WWF Green Office -ohjelmaan, joka antaa systemaattisen mallin työpaikan ympäristöjohtamiseen.

“Green Officeen valmistava itsearviointi on jo toteutettu ja henkilöstö sitoutunut ohjelmaan.  Lähtötaso oli kohtuullinen mutta parannettavaakin on. Tavoitteena on saada sertifikaatti syksyllä 2020”, Johanna Jousen sanoo.

“Näen että ohjelmaan sitoutumisessa todentuu se, mitä firmana olemme: perhe, johon kuuluvat myös asiakkaamme. Se lähentää kaikkia saman tekemisen ja aatteen taakse. Yritämme tehdä hyvää yhdessä, paremmin ja suurella sydämellä.‘’

We Care näkyy myös arjessa

Johanna Joutsen on huomannut vastuullisemman työarjen näkyvän myös kotonaan. Suurin muutos vastuullisuuteen sitoutumisessa onkin, että työpaikan arvot muuttavat pikkuhiljaa myös yksilöiden arvomaailmaa.

“Jotta saadaan pitkän aikavälin muutoksia, myös yksilöiden arvomaailman on muututtava aidosti. Homman pitää lähteä sydämestä ja olla arvopohjana ihmisessä. Kun teemme asioiden eteen kollektiivisesti konkreettisia muutoksia, jotka näkyvät kaikessa meidän arjessa, alkaa tulla vaikutuksia. Silloin vastuullisuustyö ei ole myöskään päälle liimattua viherpesua vaan kunkin yksilön arvovalinta, merkityksellinen ja arvokas asia ja osa minuutta.”

“Välillä peilaan vuoden tai kaksi taaksepäin ja huomaan, että wau – olemme edistyneet jo nyt ihan mielettömän paljon”, Joutsen iloitsee.

Global Compact on YK:n aloite, jossa yritykset sitoutuvat toimimaan kymmenen periaatteen mukaan ihmisoikeuksiin, työelämän standardeihin, ympäristöön ja korruption kitkemiseen

liittyen. Green Office on WWF:n ympäristöjärjestelmä, jonka avulla yritykset ja organisaatiot voivat pienentää hiilijalanjälkeään ja kuluttaa luonnonvaroja järkevästi.

Woltti Group auttaa asiakkaitaan järjestämään vastuullisia tapahtumia ja vaikuttavia kohtaamisia asiakkaiden ja tärkeiden sidosryhmiensä kanssa. Ota yhteyttä jarkko.kivikoski@wolttigroup.fi